Usluge

 

Oblasti rada naše ordinacije:

 

 • DEČIJA I PREVENTIVNA STOMATOLOGIJA

 • LEČENJE ZUBA I KANALA KORENA

 • ESTETSKA STOMATOLOGIJA

 • STOMATOLOŠKA PROTETIKA

 • ORALNA HIRURGIJA I IMPLANTOLOGIJA

 • LEČENJE DESNI I PARODONTOPATIJE

 • ORTOPEDIJA VILICA

 

 

Dečija i preventivna stomatologija

 

Za pravilan razvoj vilica, prevenciju karijesa i zdravlje zuba u dece veoma je važno ne samo lečenje oboljenja zuba već i sprovođenje preventivnih mera kao i kontinuirano provođenje individualnih zdravstveno-vaspitnih mera. U tom cilju u ordinaciji se sprovode:

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 • Individualno zdravstveno-vaspitni rad (pravila zdrave ishrane, demonstracija pravilne tehnike oralne higijene i fluor profilaka);
 • Primena profilaktičkih mera u očuvanju zdravlja (detekcija plaka, uklanjanje mekih naslaga i kamenca, zalivanje fisura, lokalna aplikacija fluorida, minimalna okluzalna preparacija kaviteta);
 • Prevencija povreda zuba izradom individualnih štitnika za zube;
 • Lečenje mlečnih i stalnih zuba;
 • Zbrinjavanje povreda zuba i
 • Izbeljivanje vitalnih i avitalnih zuba.

Ne zavoravite da od najmlađeg uzrasta počinje ne samo lečenje obolelih zuba već i rano privikavanja mlađe dece na potrebu brige o svojim zubima.

 

 

Lečenje zuba i kanala korena

 

Restaurativna stomatologija je jedna od osnovnih oblasti stomatologije jer se bavi nadoknadom izgubljenih zuba zbog karijesa ili traume. Njen zadatak je dijagnoza i terapija karijesa, zaštita preostalog zubnog tkiva i pulpodentinskog kompleksa. u prošlosti su se koristili neestetski amalgamski ispuni dok se dans koriste estetski, direktni (kompozitni) ili indirektni (kompozitni i keramički inleji)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Estetski ispuni, bilo direktni ili svojim bojom. transparencijom i mehaničkim svojstvima vernoodskikavaju morfologiju i estetiku zuba.

Endodonciju (lečenje kanala korena)  čine postupci u ukutrašnjem delu zuba  kada se obradom, obeskličavanjem i punjenjem kanala korena zubu vraća funkcionalna uloga. Izuzetno zahtevna procedura koja zahteva visok stepen stručnosti i iskustva uz primenu najsavremenijih tehnologija i materijale za ispune. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sa apekta definitivno izlečenih i endodontski ispunjenih zuba, koje intervencije u našoj ordinaciji izvode stručnjaci specijalizovani za ovu oblast obezbeđuje se nastavak dalji rad na estetskon zbrinjavanju.

 

 

Estetska stomatologija

 

Verovatno da nema oblasti koja ima tako značajno mesto u stomatološkoj praksi kao oblast estetske stomatologije. Širok osmeh sa nizom lepih zuba osigurava kvalitetni život, sigurnost u društvu i ukupnu psihofiziološku ravnotežu. Svaki slučaj u estetskoj stomatologiji predstavlja umetničku veštinu kojom se oponaša prirodna lepota i obezbeđujejedinstven individualni osmeh. Iz ovih razloga estetska stomatologija prožima sve grane stomatologije.

Beljenje zuba je jednostavna, brza i sigurna, potpuno bezbedna procedura koja se izvodi na vitalnim i avitalnim zubima čime se uklanjaju diskoloracije na zubima.

Veniri su keramičke ljuspice koje se, potpuno bezbolno, bez preparacije postavljaju na prednjim površinama zuba sa oštećenim tvrdim zubnim tkivima, sa prebojenim zubima ili sa blagim  promenama položaja zuba.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U estetskoj stomatologiji važnu ulogu igra i izrada bezmetalnih krunica i mostova.

 

 

 

Stomatološka protetika

 

Stomatološka protetika je oblast koja je svakako jedna od najdominantnijih u svakodnevnoj praksi. Nezamenljiva je njena uloga u slučajevima kada se radi oštećenju krunice zuba, velikom broju plombi, neestetskih ispuna, promene bole zuba posle endodontskog lečenja kao i kod nedostatka jednog ili više zuba. U cilju lečenja koriste se različite nadoknade (krunice i mostovi, parcijalne i totalne proteze) što je individualno i zavisi od svakog slučaja. U slučajevima delimičnog gubitka zuba, posebno u prednjoj (estetskoj) zoni nezamenljiva je primena bezmetalnih nadoknada kojim se postiže izvanredan estetski rezultat.

 

 

 

 

Oralna hirurgija i implantologija

 

 Oralnohirurške intervencije izvode se u našoj ordinaciji u cilju lečenja komplikacija na zubima, prisustva brojnih promena na kostima ili mekim tkivima usta, u cilju vađenja neiznih zuba kao i u mnogim drugim promenama koje se mogu naći na vilicama.

Posebnu oblast čine implantološke intervencije kojima se nadoknađuju nedostajući prirodni zubi. Implantati se koriste u slučajevima nedostatka jednog ili više zuba kao i kod bezubih vilica. 

Prednosti ugradnje implantata su višestruke:

 • izbegavanje brušenja zdravih zuba (posebno kod gubitka jednog zuba)
 • izbegavanje nošenja proteza kod bezubih vilica
 • izvanredan estetski rezultat
 • odličan funkcionalni zagrižaj
 • jednostavna procedura i izrada definitivnog rada posle šest nedelja

 

 

 

 

 

Širom sveta implantoški zahvati postali su standard stomatološke prakse zbog visokog procenta uspeha (90% slučajeva), visoko kvalitetne estetike i funkcije. U našoj ordinaciji implantološki zahvati izvode se preko 15 godina sa izvanrednim rezultatima.

 

Lečenje desni i parodontopatije

 

Bolesti desni i parodonta su danas najčešće bolesti populacije. Smatra se da je zastupljenost ovih oboljenja u odraslih preko 90% a javljaju se u početnim stadijumima u dečijem uzrastu. U inicijalnim stadijumu počinju kao zapaljenje desni usled neodgovarajuće higijene i nagomilavanja naslaga na zubima. u daljem toku zapaljenske promene  se produbljuju, formiraju se parodontalni džepovi, nastaje gubitak kosti te je posledica gubitak zuba.

 

 

Lečenje parodontopatije sprovodi se selektivno u zavisnosti of faze razvoja oboljenja. U početnim fazama lečenje je konzervativno i predviđa smanjenje zapaljenja. U odmaklim stadijumima postoje brojne hirurške mogućnosti koje omogućavaju da se zahvaćeni zubi očuvaju i značajno produži njihova funkcionalna upotrebljivost.

 

 

 

 

 

 

Ortopedija vilica

 

Ortopedija vilica obuhvata oblast lečenja kojim se postiže ispavljanje brojnih anomalija u položaju vilica i zuba. Lečenje se sprovodi u ranom detinjstvu kada se uoče promene zuba i nepravilnog zagrižaja a u cilju obezbeđivanja dobre estetike a pre sve omogučavanju pravilne ishrane. Lečenje se sporovi posle detaljne analize primenom mobilnih ili fiksnih aparata.

 

Ne zaboravite da je redovna poseta Vašem stomatologu najbolji put za očuvanje zdravlja zuba i usta i ukupan doprinos Vašem lepom osmehu. Zato Vam stojimo na raspolaganju.